Tennislegende in "Never have I ever", maar "ik heb zijn naam toch eerst moeten googelen"

Vier keer won hij het tennistornooi op Wimbledon, 3 keer was hij de beste op de US Open en dat allemaal in de periode van 1979 tot 1984. Toch was John McEnroe toen nog bekender door zijn temperament, waarbij hij vaak niet naliet scheidsrechters tijdens een wedstrijd de huid vol te schelden wanneer hij niet akkoord ging met een beslissing of een bal bijvoorbeeld wel of niet buiten was. Een temperament dat ook terug te vinden is bij Devi Vishwakumar, een 15-jarige tiener die in het Netflix-succes "Never have I ever" - in Vlaanderen al wekenlang in de top 3 van meest bekeken series op Netflix – op zoek gaat naar seks. Hoe verrassend ook, dat McEnroe nu de vertelstem in deze serie is, is dan eigenlijk ook niet zo verrassend.

"Never have I ever" is van de hand van Mindy Kaling, vooral bekend van "The office" en "The MIndy Project", en vertelt het verhaal van een tiener met Indiase roots die in haar zoektocht naar liefde en seks moet kiezen tussen ‘de hete brok’ Paxton Hall-Yoshida en de intelligente, maar ietwat triestige Ben Gross. Intussen moet ze afrekenen met een traditionele moeder en een overspelige nicht. Alle grappen en grollen krijgen alvast nog een extra dimensie door de aanwezigheid van tennislegende John McEnroe.

Mindy Kaling: "Indiërs houden enorm veel van tennis. Dat heeft te maken met ons Brits verleden. Toen we besloten dat het karakter van Devi nogal humeurig kon zijn, werd voortdurende de link met John McEnroe gelegd. Je weet wel, iemand die op het hoogste niveau wil uitblinken, maar wiens humeur daar een stokje voor kan steken. Hij legt de lat niet alleen voor zichzelf hoog, maar verlangt dat ook van iedereen rondom hem. Dus dachten we uiteindellijk: "Waarom zouden we John niet vragen als verteller?" Devi’s vader keek graag naar tennis, en in zijn tijd was dat naar John McEnroe, dus de link was snel gemaakt." (USA Today)

John McEnroe: "Dat ik gevraagd werd, was heus wel een verrassing. Tijdens een evenement na de Oscaruitreiking kwam Mindy naar me toe en zei me dat ze een idee had voor een tv-programma, dat ik aan elkaar zou moeten praten. Ik reageerde verrast, omdat ik zelfs niet eens begreep wat die vraag juist inhield. Maar van het een kwam het ander en voor ik het goed en wel besefte had ik de volledige serie aan elkaar gepraat." (Entertainment Weekly)

"Soms ben je het ronduit beu dat mensen je overal herkennen. Zo ben ik ooit verkleed als Jimmy Hendrix een winkel binnengestapt om een tapijt te kopen. Toen ik naar de prijs vroeg, zei de bediende: “Maar ben jij niet John McEnroe?” Hij had namelijk mijn stem herkend. Waarom mijn stem dan niet gebruiken om iets te vertellen?" (Elle)

"Het was niet leuk om bepaalde dingen, die naar mijn tenniscarrière verwezen, te moeten zeggen. Zeggen dat ik van Ivan Lendl verloren had op Roland Garros in 1984, dat deed pijn. Het kwam allemaal weer terug naar boven. Maar tegelijkertijd moet je zoiets relativeren. Want naast verloren wedstrijden waren er natuurlijk ook gewonnen wedstrijden. Ik ben nu 61 en heb intussen geleerd ook van de mooie momenten in mijn carrière te genieten. Deze serie heeft me daar zeker en vast bij geholpen." (Elle)

"Ben ik 'Team Ben' of 'Team Paxton'? Daar geef ik geen antwoord op. De verteller moet neutraal blijven, al was het maar om volgend seizoen opnieuw aan de bak te mogen komen." (Entertainment Weekly)

Door "Never have I ever" leert een heel nieuwe generatie nu ook John McEnroe kennen. Maitreyi Ramakrishnan, die de rol van Devi speelt: "Ik heb de naam van John McEnroe eerst even moeten googelen, toen duidelijk werd dat hij ook even in de serie zou te zien zijn. Samen met een paar andere acteurs hadden we geen idee wie hij was." (Insider)

Mocht u niet meer weten wie McEnroe juist weer was, naast zijn tennisprestaties was hij ook bekend door de volgende woede-uitbarstingen:

Meest gelezen