beMatrix

Verplaatsbare wanden moet klanten uit elkaar houden op restaurant

Het bedrijf beMatrix uit Roeselare en restaurant De Roos uit Nieuwpoort ontwikkelden samen speciale wanden uit plexiglas. De verplaatsbare wanden kunnen afgestemd worden op het interieur van de zaak en ze nemen niet veel plaats in beslag.

Restaurant "De Roos" uit Nieuwpoort beseft dat het de minimum afstand van 1,5 meter tussen hun klanten niet kan garanderen wanneer het weer open gaat. In een proefproject ontwikkelden de eigenaars daarom samen met een bedrijf uit Roeselare een wand waarvan je de aankleding zelf kan samenstellen. De kleur en de stof kan gekozen worden om te passen bij de rest van het restaurant. 

Steve D’hoedt van "De Roos" is heel enthousiast. “De sfeer van het restaurant is niet verdwenen”, zegt hij. “Heel wat klanten en collega’s zijn even komen kijken en ze staan versteld van het resultaat. Het is eigenlijk echt een mooie zaak gebleven. Het interieur was net vernieuwd. Voor ons was het dus een bittere pil om 3 weken na die forse investering al te moeten sluiten.”

Weinig zitplaatsen verloren

Het restaurant verliest maar 8 plaatsen van de 54. D’hoedt huurt de panelen: “Dat is een redelijke kost, maar met de horeca in Nieuwpoort overwegen we een groepsaankoop. Huren is nu perfect, want we weten niet hoelang we die wanden gaan nodig hebben.”

 

Meest gelezen