Videospeler inladen...

10 werknemers Colruyt Kuurne besmet met corona: voltallig personeel in quarantaine, maar winkel blijft open

Bij Colruyt in Kuurne hebben de voorbije week 10 personeelsleden positief getest op corona. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen en het nieuws is bevestigd door Colruyt. Uit voorzorg moeten alle 70 personeelsleden van de Kuurnse vestiging nu 2 weken in quarantaine thuisblijven. "We zijn heel trots dat er vrijwilligers uit andere filialen en uit onze centrale zetel in Halle meteen bereid waren om de winkel in Kuurne open te houden", zegt Rudi Dewulf van Colruyt in "De wereld vandaag".

Zeven personeelsleden bleven de voorbije week al thuis met milde symptomen van corona. Toen een 8ste woensdag positief testte, werd beslist om alle 70 medewerkers van het filiaal in Kuurne twee weken in thuisquarantaine te zetten. Zij worden nu allemaal getest. Twee van hen testten intussen ook positief.

Voor de klanten blijft het veilig winkelen in de vestiging in Kuurne, benadrukt regiodirecteur Rudi Dewulf. Een gespecialiseerde firma heeft de winkel in Kuurne in de nacht van woensdag op donderdag grondig ontsmet. Medewerkers uit andere filialen in de buurt en uit het hoofdkantoor van Colruyt in Halle zijn meteen in de bres gesprongen waardoor de winkel gewoon open kan blijven. 

Colruyt benadrukt dat er geen verhoogd risico is op besmetting. De supermarktketen leeft de opgelegde voorzorgsmaatregelen strikt na.  Zo dragen alle medewerkers al sinds 28 april verplicht een mondmasker. Colruyt doet ook nog eens een oproep aan alle klanten om de nodige fysieke afstand te bewaren en indien mogelijk een mondkapje te dragen tijdens het winkelen.

We weten niet wat de oorzaak van de besmetting is

Rudi Dewulf, regioverantwoordelijke Colruyt

De oorzaak van de besmetting van tien personeelsleden is niet bekend. "Wat is er misgegaan? Dat is voor mij de vraag van een miljoen. Dat is heel moeilijk te zeggen. We weten niet wat de oorzaak is van de besmetting", reageert Rudi Dewulf van Colruyt in "De wereld vandaag".

Volgens Dewulf stellen de tien werknemers die besmet zijn het goed gezien de situatie. "Een medewerker is preventief opgenomen in het ziekenhuis, maar daarmee gaat het ook goed", aldus Dewulf.

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Colruyt verschillende maatregelen genomen om te vermijden dat het coronavirus zich verspreidt in de winkels. "Het gaat om onder meer handen ontsmetten, regelmatig de handen wassen en anderhalve meter afstand houden. Sinds een tiental dagen zijn alle werknemers ook verplicht om een mondmasker te dragen."

Rudi Dewulf meldt nog dat hij bijzonder trots is op de bereidwilligheid van  het personeel van Colruyt in andere filialen om in de bres te springen. 

Google Street View

Bekijk de reportage over de coronabesmetting in de Colruyt in Kuurne uit "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Viroloog Marc Van Ranst over besmetting in Colruyt Kuurne: "Op elke werkplek kan je dat tegenkomen, het virus is er nog altijd"

Videospeler inladen...

Meest gelezen