Andreas Kockartz/VRT

Waterbus tussen Brussel en Vilvoorde vaart vanaf maandag weer uit: mondmasker verplicht

De Waterbus op het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde vaart vanaf volgende maandag weer uit. Net als op de tram, trein en bus gelden er ook op de Waterbus dezelfde maatregelen. Ook hier is een mondmasker dus verplicht, net as afstand houden.

Normaal gezien vaart de Waterbus tussen 1 mei en 31 oktober, maar door de coronacrisis is dat met 10 dagen uitgesteld. Maar vanaf maandag kunnen pendelaars en reizigers de Waterbus weer gebruiken tussen het centrum van Brussel en het centrum van Vilvoorde.

Er zullen wel strikte maatregelen gelden zegt coördinator Guido Moens: “We nemen alle maatregelen over van het openbaar vervoer. Het belangrijkste is daarbij dat iedereen een mondmasker moet dragen en voorzichtig moet zijn. Bovendien is het zo dat we de capaciteit van de boot beperkt hebben tot 50 personen in plaats van 100 personen. Zo heeft iedereen voldoende ruimte op het schip.” 

Voldoende ruimte

De Waterbus biedt als voordeel dat het een erg ruim vervoersmiddel is. Zo zijn er twee (binnen)dekken en voldoende buitenruimte voor de passagiers. Met de Waterbus is er ook nooit file en je hoeft geen parkeerplaats te zoeken.

De Waterbus richt zich in de eerste plaats op de inwoners en de pendelaars in de Kanaalzone om in het woon-werkverkeer en andere verplaatsingen te voorzien. Maar daarnaast kan de Waterbus ook ingezet worden als vervoersmiddel naar de vrijetijds- en winkelcentra. De fiets kan gratis mee aan boord. De Waterbus vaart elke weekdag van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur acht maal per dag tussen Brussel en Vilvoorde.

Meest gelezen