We kunnen weer ijsjes likken in de Lekdreef in Averbode

Vanaf maandag kan je weer ijsjes kopen bij een van de vele ijskraampjes in de Lekdreef in Averbode. Dan zijn de ijskarren weer toegelaten in de beroemde dreef aan de Abdij van Averbode. De gemeente gaat hekken zetten zodat de klanten voldoende afstand kunnen houden. Maar toch hebben sommige ijsverkopers hun twijfels over de veiligheid.

Nu de winkels maandag opengaan, mogen ook de ijsverkopers weer in de Lekdreef in Averbode gaan staan. Vanaf twee uur in de namiddag zijn ze daar welkom. Maandagmorgen gaat de gemeente nadarhekken zetten zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. De politie zal in de gaten houden of iedereen de regels respecteert.

Hopelijk komen de mensen niet massaal aan de ijskramen staan 

Ondanks de veilgheidsmaatregelen van de gemeente, hebben sommige verkopers toch hun bedenkingen. “Het lijkt ons geen goed idee om hier nu al veel reclame voor te maken", vertelt één van de ijsventers. "Hopelijk kunnen de mensen zich aan de regels houden en komen ze niet plots massaal aan de ijskramen staan."

Horeca

Sommige ijsverkopers hadden helemaal niet verwacht dat ze maandag al opnieuw zouden mogen opengaan. “We worden normaal gezien gelijkgeschakeld met de horeca en die zaken moeten nog dicht blijven", zegt Peter van het Melkijsje. "Ook toeristische uitstapjes zijn nog niet toegestaan, en de Lekdreef ligt op een druk wandelknooppunt. We hadden het dus eigenlijk niet verwacht. Maar ik ben wel heel blij dat ik weer ijs mag verkopen."

Niet alle ijsverkopers zullen maandag naar de Lekdreef komen. “Ze geven slecht weer, en we willen ook even kijken hoe de gemeente het aanpakt met alle dranghekken. Wij komen waarschijnlijk pas vanaf woensdag,” aldus Peter van ’t Melkijsje.

Meest gelezen