"Welkom terug-bonnen" geven Truiense handelaars duwtje in de rug

De stad Sint-Truiden trekt 2 miljoen euro uit om de handelaars in de gemeente te ondersteunen. Daarmee wordt onder meer een systeem met "welkom terug-bonnen" opgestart. Met die bon krijgen klanten een winkeltegoed van 20 procent bovenop hun aangekochte bedrag.

Vanaf zaterdag kan je online een "welkom terug-bon" kopen. "Dat is een soort van cadeaubon die je zelf kan gebruiken of aan iemand anders kan geven", vertelt schepen van Economie Jos Pierard. "Je kan bijvoorbeeld een bon kopen van 20, 50 of 100 euro. Als je die dan print, wordt dat een bon van 25, 60 of 120 euro. Daardoor krijg je een extraatje om in deze stad te komen kopen."

De actie met bonnen loopt tot eind juni. Daarna komt er een systeem met getrouwheidspunten. Als je een aantal punten hebt, krijg je een extra cadeaubon die je opnieuw kan spenderen. De bonnen zijn geldig op het volledige grondgebied in Sint-Truiden, maar wel alleen in zaken die moesten sluiten tijdens de coronacrisis. 

Extra maatregelen

Vanaf maandag kunnen de welkom terug-bonnen uitgegeven worden, want dan gaan de winkels weer open. Net als in andere steden neemt het stadsbestuur extra maatregelen om het winkelen zo veilig mogelijk te maken. Zo komt er een looprichting in de winkelstraten en worden de parkeerplekken in de winkelstraten tijdelijk wandelstroken, zodat mensen op het voetpad voor de winkel kunnen wachten. Klanten kunnen ook één uur gratis parkeren op de Grote Markt en in de verschillende ondergrondse parkings.

Meest gelezen