Buurvrouw van viroloog Steven Van Gucht: "Ik kook elke avond voor hem en strijk zijn hemden"

Als voorzitter van het wetenschappelijk coronacomité heeft Steven Van Gucht weinig vrije tijd, maar hij kan op buurvrouw Conny Schoonjans rekenen voor huishoudelijke hulp. Conny kookt elke avond en strijkt zijn hemden. "Ik doe dat met veel plezier! Want ik ben toch tijdelijk werkloos nu", vertelt ze aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Door de coronacrisis is ons land een paar bekende Vlamingen rijker, zoals virologen Erika Vlieghe,  Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Die laatste is voorzitter van het wetenschappelijk coronacomité en maakt dagelijks de nationale coronacijfers bekend. Het spreekt voor zich dat Van Gucht weinig vrije tijd heeft, maar gelukkig heeft hij thuis in Denderleeuw een hele goede buurvrouw: Conny Schoonjans.

Verse maaltijden en gestreken hemden

"Aan het begin van de lockdown deden we een babbeltje op de oprit", vertelt Conny. "Ik vroeg hem hoe het ging. Hij zei dat het wat moeilijk ging, dat hij veel werk had. Dus ik stelde hem voor om die avond een extra portie voor hem te koken en hij zei dat die hulp zeker welkom was." En het bleef niet bij die ene avond. "Hij heeft het nog steeds zo druk. Van 's morgens tot 's avonds is hij bezet, dus ik steek hem met veel plezier een handje toe. Ik ben nu toch tijdelijk werkloos, want ik werk in de horeca."

Conny Schoonjans is niet alleen verantwoordelijk voor het eten dat op tafel komt bij de viroloog, maar ook voor zijn voorkomen. "Want ik strijk zijn hemden ook! Hij deed dat eerst zelf nog, maar ik zei: weet je wat, je hebt het zo immens druk nu, geef je hemden maar aan mij. Dus nu kijk ik naar alle persconferenties en zie ik mijn eigen werk op de televisie!" zegt Conny trots. 

Ik ben heel dankbaar voor alle ondersteuning die Conny mij geeft

Steven Van Gucht, viroloog

Van Gucht is dankbaar voor het werk dat zijn buurvrouw doet. Hij maakte tijd in zijn drukbezette agenda om haar te bedanken via de 'Beste Buren'-actie van Radio 2. "Bedankt voor al het lekkere eten, voor de strijk en voor alle andere ondersteuning die je geeft. Dat is heel veel waard voor mij", klonk het. En die dankbaarheid werd goed ontvangen, want Conny reageerde geëmotioneerd: "Het doet deugd om te horen dat mijn werk geapprecieerd wordt."

kasto80

Meest gelezen