Videospeler inladen...

Geen Belgische klanten voor Nederlandse bloemenwinkel die één meter over de grens ligt

Wie in de deelgemeente Smeermaas van Lanaken woont merkt sinds de corona-maatregelen aan den lijve hoe het is wanneer de grenzen dicht zijn. Smeermaas ligt pal op de grens met Nederland. Je bent er in normale tijden België uit voor je er erg in hebt. Behalve nu dus. De politie controleert wie ons land binnen en buiten gaat, want dat mag alleen in uitzonderlijke gevallen.

Tot wat dat soms leidt kon onze ploeg van Het Journaal vaststellen. Letterlijk één meter over de grens met Nederland bevindt zich een bloemenwinkel. Bij ons mogen bloemenwinkels pas maandag opnieuw open, maar in Nederland zijn ze altijd open mogen blijven. Goed nieuws voor onze moederdag zou u denken, maar helaas. Je ziet de kleurrijke bloemen vanuit België, je kan ze zelfs ruiken. Maar de grens één meter oversteken om bloemen te kopen is verboden. En dat veroorzaakt vreemde situaties, zoals u in onderstaande reportage kan zien.

Videospeler inladen...

Meest gelezen