Getty Images

Heidi helpt haar buurjongen met schoolwerk: “Daan heeft nu 3 leerkrachten, dat is een serieus voordeel”

Heidi en haar man uit Wechelderzande vangen in deze coronatijden hun buurjongen op als zijn ouders aan het werk zijn. In de voormiddag komt Daan (8) langs en helpt Heidi hem met zijn schoolwerk. "Ik help hem in de voormiddag met taal en mijn man doet de maaltafels", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. 

Heidi Wilmsen en haar man zijn al jaren goed bevriend met hun buren in Wechelderzande. Zo goed zelfs dat ze hun tuinen delen en de man van Heidi peter is van hun zoontje van 8. Omdat de ouders van Daan tijdens deze coronacrisis blijven werken, hebben ze beslist om met hun vijven in een bubbel te gaan leven. Op die manier kunnen ze Daan helpen met zijn schoolwerk. 

Drie strenge leerkrachten?

“We hebben beslist om geen contact te hebben met andere mensen en onder ons vijven te blijven", vertelt Heidi. "Op die manier kunnen we Daan opvangen en hem helpen met zijn schoolwerk. Ik doe ’s morgens taal met hem en zijn mama helpt hem 's middags met rekenen, als ze terug is van haar werk. En mijn man doet de maaltafels!" Daan heeft nu dus maar liefst drie leerkrachten die voor hem klaarstaan. “Wie de strengste is? Dat moet je aan hem vragen!”

Helaas kunnen we dit weekend Daan zijn communiefeest niet vieren

Heidi Wilmsen

Zondag was er een groot feest gepland, want Daan zou zijn communie doen. Maar door de coronacrisis gaat dat jammer genoeg niet door. Ook zijn verjaardag viel al in het water. "Alle feestjes moeten afgelast worden", besluit Heidi. "Morgen is er dus geen communie. Zijn kleertjes hingen nochtans al klaar. Ik hoop dat die nog passen in september!”

Meest gelezen