"Ik dacht maandenlang zonder werk te zitten, maar mijn buurman bood mij een job aan!"

Pascale Wille uit Gent heeft een boekingskantoor voor artiesten en dacht een lange tijd werkloos te zijn, tot buurman Johan Goeminne haar een job aanbood in zijn tegelbedrijf. "Met tegels sleuren... Het is fysiek heel zwaar. Maar ik heb nu tenminste een inkomen. Ik ben mijn buurman zo dankbaar!"

Door de coronacrisis zijn heel wat mensen tijdelijk werkloos, waaronder Pascale Wille uit het Gentse Sint-Amandsberg. "Ik heb een boekingskantoor voor artiesten, Walk on the wildside, en er is momenteel amper werk in de sector. Wie weet zelfs ook nog in het najaar", getuigt Pascale op Radio 2 Oost-Vlaanderen, tijdens de actie 'Beste Buren'.

Pascale zat volledig in de put en dat merkte buurman Johan Goeminne op: "Ik kwam Pascale tegen op straat. Normaal is ze altijd heel opgetogen, maar ik zag dat ze eronderdoor ging. Ze vertelde dat ze zonder werk zat, en het moest lukken dat ik in mijn bouwbedrijf net iemand nodig had..." En zo geschiedde de tijdelijke carrièreswitsch van Pascale Wille: in plaats van artiesten boeken, sleurt ze nu met tegels bij De Rocker Bouwmaterialen.

Uit comfortzone

"Het is totaal uit mijn comfortzone, maar waarom niet!" vindt Pascale. "Het is niet alleen goed voor mijn financiële situatie, maar ook voor mijn mentale toestand. Ik woon alleen en zat dus al weken op mijn eentje, maar nu heb ik collega's! En het is ook een gratis fitness. (Lacht.) Want het is fysiek wel redelijk zwaar. Gelukkig moet ik op evenementen ook regelmatig de handen uit de mouwen steken, dus het lukt wel."

Volgens Johan is Pascale een prima en flexibele werknemer, maar Pascale zegt dat Johan ook heel flexibel is: "Ik mag mijn uren zelf kiezen. Zo heb ik ook nog tijd om tussendoor toch alles van mijn eigen bedrijfje op te volgen. Stel dat er binnenkort weer kleine evenementen mogelijk zijn, ben ik volledig voorbereid. Ik ben Johan enorm dankbaar, hij is echt een goede buur", concludeert Pascale. 

kasto80

Meest gelezen