Wallace Chuck op Pexels.com

Micheline naaide al meer dan 450 mondmaskers: "Plots stond mijn huis vol met wijn en chocolade om mij te bedanken" 

Micheline Waterschoot uit Goetsenhoven bij Tienen heeft op anderhalve maand tijd al meer dan 450 mondmaksers genaaid voor buren, vrienden en familie. "Zelfs mensen die ik voordien niet kende, vragen mij om te helpen. Zo heb ik op korte tijd veel dankbare mensen leren kennen."

"Ik had al een 160-tal mondmaskers gemaakt voor een woonzorgcentrum hier in de straat. Toen zij overschakelden op medische maskers ben ik voor hen gestopt. Maar ik had toen al veel lakens en stofjes gescheurd dus ik ben mondmaskers blijven maken," vertelt Micheline. Ze besloot op een oproep op Facebook te lanceren en toen ging de bal aan het rollen.

Dankbare buren

Veel mensen zijn enthousiast over de creaties en de hulp van Micheline. "Ze geven me dan chocolade of snoepjes of flessen wijn om mij te bedanken. Maar die coronakilo's blijven ook bij mij kleven hoor. (lacht) Ik heb dus op tijd "stop" moeten zeggen. Mensen hebben bovendien meer kosten aan de cadeautjes die ze voor mij kopen, dus heb ik besloten om voortaan een kleine bijdrage te vragen voor de mondmaskers." Micheline blijf dus nog even doorgaan met naaien. Hoewel het niet evident is om genoeg materiaal bij elkaar te krijgen. "Ik vind momenteel nergens nog rekkers bijvoorbeeld. Ik heb er nu moeten bestellen in het buitenland. Maar ik doe dit met heel veel plezier", besluit ze.

Meest gelezen