bcbloom.be

Schoonheidsspecialiste organiseert wandelzoektocht voor buren en dorpsgenoten: "Ik heb nu toch plots veel tijd over"

Schoonheidsspecialiste Vicky Docx uit Scherpenheuvel-Zichem organiseert een wandelzoektocht voor haar buren en dorpsgenoten. Aangezien zij haar zaak al wekenlang niet mag openhouden, besloot ze om haar tijd op een andere manier nuttig te besteden. 

Net als veel andere winkeliers moest Vicky haar zaak midden maart sluiten omwille van het coronavirus. "Sinds de lockdown ga ik veel vaker wandelen. Ik kom regelmatig infopanelen over Scherpenheuvel tegen en dat heeft mij geïnspireerd om zelf een wandelzoektocht in elkaar te knutselen", vertelt de schoonheidsspecialiste.

Elke wandeling nam Vicky opnieuw foto's van speciale beeldjes, verkeersborden of kunstwerken die ze op haar tocht tegenkwam. "Het begint met een klein idee en voor je het weet heb je plots twintig vragen met evenveel foto's", lacht ze. "Er kruipt wel veel tijd in, ja."

Veel enthousiasme

Vicky verspreidt de zoektocht via Facebook en krijgt veel leuke reacties van haar dorpsgenoten. "Veel mensen zijn enthousiast en laten me dat ook weten. Ik hoop dat ik ze binnenkort voorbij zie wandelen, want ik heb mijn eigen huis ook in het parcours gestoken."

Wie in buurt van Scherpenheuvel-Zichem woont en de wandelzoektocht van Vicky ook eens wilt uitproberen, hier vind je de opdrachten.

Vicky Docx

Meest gelezen