Stad Brugge

Winkels gaan opnieuw open: wordt het een stormloop?

Maandag gaan de winkels opnieuw open en het is duimen of alles veilig zal kunnen verlopen. De handelaars, maar ook steden en gemeenten hebben zich de voorbije dagen in ieder geval goed voorbereid. Toch is het bang afwachten, geeft Daphé Dumery, burgemeester van Blankenberge toe.

Vanaf morgen wordt het helemaal anders shoppen. Zo zal er plexiglas aan de kassa voorzien zijn, handgel aan de ingang van de winkel en een circulatieplan in de winkelstraat, zodat je voldoende afstand kan houden. De politie, maar ook stadswachten zullen in de winkelstraten alles controleren. Toch is het bang afwachten, geeft Daphé Dumery burgemeester van Blankenberge toe: "We hebben wel wat schrik voor wat er morgen op ons afkomt. Ik wil dat iedereen gezond blijft. Specialisten zeggen mij dat er maximum 1000 mensen per dag in de Kerkstraat mogen. Uit cijfers van Westtoer van vorig jaar blijkt dat op een doordeweekse dag er 8000 mensen rondlopen."

Unizo vreest niet voor stormloop

Volgens Unizo West-Vlaanderen zal er geen sprake zijn van een stormloop. "De winkeliers zijn opgelucht dat ze opnieuw open mogen, maar ze verwachten niet zoveel klanten",  zegt directeur van Unizo West-Vlaanderen Wouter Blomme. "Ze verwachten dat ze weinig omzet zullen draaien. Veel  klanten zullen de kat uit de boom kijken en alle maatregelen zullen klanten ook afschrikken. Als klanten zien dat alles vlot en veilig verloopt, zullen ze weer meer gaan winkelen." 

Heel wat winkels hebben hun openingsuren aangepast of je kan een afspraak maken. Dat zal vooral in kledingzaken en schoenwinkels het geval zijn. Naast die winkels gaan ook kringwinkels, carwashes, garages en immokantoren opnieuw open. 

 

Meest gelezen