Foto: Radio 2

Zware regenbui veroorzaakt wateroverlast op kruispunt A12 en omliggende straten

In Aartselaar is het kruispunt van de A12 met de Kontichsesteenweg onder water gelopen na een zware regenbui. De bewoners van de Kontichsesteenweg moesten het water uit hun huizen pompen. Het water stond een halve meter hoog.

Rond 16.30 uur heeft een zware regenbui enkele straten blank gezet in Aartselaar. Onder meer het kruispunt van de A12 met de Kontichsesteenweg liep onder water. In de richting van Antwerpen werden twee rijstroken op de A12 en twee rijstroken op de Boomsesteenweg afgesloten wegens wateroverlast. Ook de Kontichsesteenweg en de Pierstraat waren in beide richtingen versperd. Het water stond een halve meter hoog. Enkele huizen zijn laag gelegen en liepen onder water. De bewoners pompen het water uit hun huizen.

"Op nog geen 10 minuten tijd stond het water al 30 centimeter hoog", vertelt Michael Delissen, die in de Kontichsesteenweg woont. "In ons huis stond het water een halve meter hoog. We hadden uit voorzorg de elektriciteit afgezet om elektrische apparaten te sparen, maar de schade is groot."

In ons huis stond het water een halve meter hoog, de schade is groot.

Michael Delissen, bewoner van de Kontichsesteenweg

Recent werden grote rioleringswerken uitgevoerd op de A12 om het probleem van wateroverlast op te lossen. Voor de bewoners op de Kontichsesteenweg is het probleem nog niet van de baan.

"Ze beloven ons al zo lang dat er beterschap komt en dat er nieuwe rioleringen komen, maar er gebeurt niets", zegt Delissen. "Waarom moeten wij zo lang wachten? Het staat hier keer op keer onder water. Dit is frustrerend."

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen