Radio 2

9 huizen dan toch onteigend voor nieuwe brug over Leie Menen

In Menen moeten nog 9 extra huizen verdwijnen voor de verbreding van de Leie daar. De eigenaars kregen afgelopen weekend het nieuws dat ze toch onteigend zullen worden. 

Vorig jaar zijn er al 50 handelaars in de Barakken in Menen onteigend door de Vlaamse waterweg. De Leie wordt er breder gemaakt en er komt een nieuwe brug. 6 jaar geleden kregen 9 eigenaars te horen dat hun huis niet zou worden gesloopt, maar uit de definitieve plannen van de brug, blijkt nu dat ze toch weg moeten. Voor de handelaars komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. 

Christine Bulckaen baat al 43 jaar een café uit langs de Leieboorden in Menen. Ze is er het hart van in: "Ik zit hier al van in 1977, het is mijn levenswerk. Ik heb hier van alles meegemaakt, ik had echt mijn best gedaan. Mijn zoon zou het verderzetten, maar nu zie ik geen toekomst meer. Dit komt zeer hard aan."

De 9 panden moeten leeg staan tegen september volgend jaar. De nieuwe brug over de Leie in Menen moet klaar zijn tegen 2024.

Meest gelezen