Bestuurder zwaargewond na ongeval met Lijnbus op Ninoofsesteenweg in Pamel

De bestuurder van een SUV is vanmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Ninoofsesteenweg in Pamel. Hij werd aangereden door een bus van De Lijn. Het duurde anderhalf uur vooraleer de man uit zijn auto bevrijd kon worden. 

Het ongeval gebeurde op de Ninoofsesteenweg in de richting van Brussel. De bestuurder van een SUV kwam van een oprit en reed de steenweg op, terwijl er vanuit de andere richting een bus van De Lijn kwam aangereden. De buschauffeur probeerde nog uit te wijken, maar reed in de achterkant van de SUV. Die werd door de klap tegen een verlichtingspaal en tegen de omheining van een textielwinkel geslingerd. De Lijnbus kwam tot stilstand op een rijstrook voor het verkeer in tegenovergestelde richting

Na anderhalf uur bevrijd

De brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam ter plaatse om de bestuurder van de SUV te bevrijden. Een thuisverpleegster die het ongeval zag gebeuren had zich intussen al over het slachtoffer ontfermd. De man bleef de hele tijd bij bewustzijn en kon na zo'n anderhalf uur bevrijd worden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Er is voorlopig nog geen duidelijkheid over de toestand van het slachtoffer. Ook de bestuurder van de Lijnbus werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige aan. Die onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren. 

Meest gelezen