Radio 2

Burgemeester van Herent is trots op agent die vrouw uit brandend huis redde

Astrid Pollers, de burgemeester van Herent, is trots op de politieman die zaterdagavond binnendrong in een brandend huis en het leven van de bejaarde bewoonster redde. Ze prijst de moed van de agent, die bij de reddingsactie zijn eigen leven riskeerde.  

Zaterdagavond rond acht uur brak er brand uit in een woning aan de Mechelsesteenweg. "Toen de politie ter plaatse kwam was de brandweer nog niet aanwezig", zegt politiewoordvoerder Johan Vanhumbeeck. "Door de hitte en de vlammen was het onmogelijk om langs voren in de woning binnen te gaan. Twee agenten gingen naar de achterkant van het huis. Ze hoorden de bejaarde bewoonster om hulp roepen." 

Niet zonder risico

De twee agenten spraken af dat één van hen naar binnen zou gaan. "Dat is een kwestie van razendsnel afwegingen maken. Oordelen of het nog kan of niet. Uiteraard is dat niet zonder risico", zegt Vanhumbeeck. In het huis was ook veel rook aanwezig. De agent slaagde erin om de vrouw uit de woning te bevrijden. Zij was bevangen door rook en werd naar het ziekenhuis gebracht. De agent had ook even nood aan zuurstof door de rook die hij had ingeademd. 

Trots

Burgemeester Astrid Pollers (N-VA) is trots op de politieman. "We zijn heel trots", zegt ze, "dat één van onze agenten de trouw, de moed en de durf heeft getoond om in het brandend huis binnen te gaan. Dat was niet zonder gevaar voor eigen leven. De politie heeft nog eens bewezen dat we in gevaarlijke situaties op hen kunnen rekenen." De burgemeester is van plan om de agent nog eens persoonlijk te bedanken en in de bloemetjes te zetten.

Meest gelezen