Kunstenaar plaatst mobiel kunstwerk in Sint-Truiden als eerbetoon aan alle zorg- en dienstverleners

De vergrote kandelaar van kunstenaar Tom Herck aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden is een mobiel eerbetoon aan alle zorg- en dienstverleners die in deze coronatijden actief zijn. Het kunstwerk moet de Truienaars hoop geven, want hun stad werd heel hard getroffen door het virus. 

Het kunstwerk kreeg de titel "The Message is Light" mee en werd voor het Sint-Trudo Ziekenhuis geplaatst, omdat de coronastrijd daar het hevigste woedt. Het werk bestaat uit een uitvergrote kandelaar - 6 meter diameter en 4,5 meter hoog - voorzien van 33 brievenbussen met daarop kaarsen. 

Kunstenaar Herck roept via sociale media op om zo veel mogelijk berichten achter te laten op zijn Facebookpagina. Die worden dan geprint en zullen op de achtste dag in de brievenbussen gestoken worden: "Het zijn 33 brievenbussen, het aantal ruggenwervels die ik heb, en die staan symbool voor de zorgverleners in het ziekenhuis die de ruggengraat geweest zijn van de maatschappij in dit hele coronaverhaal." 

Kandelaar gevuld met hoop

De kandelaar wordt letterlijk gevuld met hoop. Bij het vallen van de avond op dag 8 worden de kaarsen gebrand. De dag erna worden alle documenten uit de brievenbussen geleegd en afgeleverd aan het personeel en de directie van het ziekenhuis.

Het kunstwerk zal 8 dagen blijven staan.

Meest gelezen