Coronavirus leidt tot minder werk in haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen is er minder werk als gevolg van de coronacrisis. Er komen minder schepen naar hier omdat er niets meer te transporteren valt. "74 containerschepen komen daardoor niet naar de haven van Antwerpen", zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).

De eerste 3 maanden van het jaar had de crisis amper effect op de haven van Antwerpen. Maar de komende maanden zien er minder rooskleurig uit want er zullen minder schepen aanmeren. "Er zijn veel vaarten afgelast. 74 containerschepen komen niet naar de haven van Antwerpen", zegt havenschepen Annick De Ridder.  

"Van die 74 containerschepen zouden er 47 uit het Verre Oosten komen, vooral China, 17 uit het Midden-Oosten en India en 10 uit Amerika, vooral de VS", aldus De Ridder.  Intussen gaan veel lege containers richting China. "De economie begint daar weer te draaien. Ze hebben containers nodig om hun producten te exporteren", zegt De Ridder.
 

Meest gelezen