Radio 2

Voorlopig geen rally's op circuit Duivelsberg in Maasmechelen

Er zullen dit seizoen geen rally's georganiseerd kunnen worden op het circuit Duivelsberg in Maasmechelen. De procedure voor de vergunning is stopgezet omdat het milieueffectenrapport - een essentieel onderdeel van de vergunning - is afgekeurd door de bevoegde dienst. 

De uitbaters hadden eind december een nieuwe aanvraag ingediend, omdat hun vergunning op 31 december afliep. Maar die nieuwe vergunning komt er voorlopig dus niet. Het enige wat ze nu nog kunnen doen, is een hele nieuwe procedure opstarten, met een nieuw aangepast milieueffectenrapport. Het Duivelsbergcircuit is het enige nog resterende rallycircuit in Limburg. Het circuit ligt binnen de grens van het Nationaal Park Hoge Kempen en ligt ook in Europees natuur- en habitatrichtlijngebied.

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) laat intussen weten dat ze het dossier uit het slop wil trekken. Ze zat samen met de uitbater van het circuit om te kijken hoe er kan worden tegemoetgekomen aan de redenen voor het negatief advies.

Meest gelezen