Drone controleert shoppers in Westerlo of ze coronamaatregelen naleven

Aan het winkelcentrum Westelpark in Westerlo controleert een drone of mensen voldoende afstand houden bij het shoppen. "Handiger dan stewards", klinkt het bij Jan De Nys van Retail Estates.

"Beste klant, wij zijn verheugd jullie terug te zien. WIj vragen om steeds anderhalve meter afstand te houden, ook op het parkeerterrein. Dank voor het naleven van de veiligheidsregels", die boodschap krijgen klanten van Westelpark in Westerlo te horen als een bewakingsdrone voorbijvliegt. Het winkelcentrum zet zulke drones in om klanten te doen herinneren aan de veiligheidsmaatregelen.

"Drones zijn een stuk efficiënter dan mensen", klinkt het bij Jan De Nys van Retail Estates. "Ze zijn mobieler en je kan ze makkelijker overal inzetten. Op die manier hopen we om de stormloop onder controle te houden. "

De meningen onder de bezoekers zelf zijn gematigd positief. "Een heel goed idee, je krijgt er een veilig gevoel van", klinkt het bij een shopper. "Het is nooit slecht om mensen aan de maatregelen te laten herinneren. Zolang ze maar geen drones gaan inzetten om boetes uit te delen."

Meest gelezen