@Linde Merckpoel/VRT

Vera en Elien vieren intens Moederdag na 17 dagen coma: "Nu zorg ik voor mama, daarna zal ik aan mezelf denken"

Vera en Elien hebben wellicht hun meest intense Moederdag ooit gevierd. Moeder Vera lag door corona 17 dagen in een coma. Dochter Elien (22) kon niet meer doen dan thuis te wachten in een gruwelijke onzekerheid. "Love you", waren Vera's laatste woorden, vooraleer ze naar de intensieve zorg werd overgebracht. Maar ze overleefde het virus en Elien zorgt nu thuis met veel toewijding voor haar. Studio Brussel-vlogger Linde Merckpoel hielp het gezin een handje en leverde op Moederdag de taart en bloemen. 

Vera ging van de dokter rechtstreeks naar de spoedafdeling waarna ze meteen op intensieve zorg belandde. Het ging allemaal zo ontzettend snel dat ze amper nog tijd had om dochter Elien een bericht te sturen. Vera werd in een kunstmatige coma gebracht om een betere kans te maken tegen het coronavirus. Voor het gezin volgde een helse periode van bang afwachten. Komt ze levend terug, of niet?

Iedereen zegt wel dat het goed komt, maar niemand kan dat beloven

"Ik kan niet beschrijven hoe ik die weken beleefd heb. Ik weet daar nog weinig van. Het was gewoon paniek. (...) Iedereen zegt wel dat het goed komt, maar niemand weet dat. Dát kan niemand beloven", legt Elien aan Linde Merckpoel uit.

Vera is intussen thuis en krijgt daar de goede zorgen van haar dochter. Die heeft zelfs haar matras naar het gelijksvloers gehaald om bij haar herstellende moeder elke nacht trouw te slapen. Elien vindt wat ze doet doodnormaal. "Ik ga wellicht mijne klop nog krijgen. De dokter zei dat ik aan mezelf moet denken. Maar nee, nú is het mama, daarna zal ik wel komen."

BEKIJK het pakkende moment waarop een gelukkige en geëmotioneerde Vera taart en bloemen krijgt:

Meest gelezen