Eerste markt van provincie weer open: "Tussen elk kraam zal de nodige afstand zijn"

Dinsdagnamiddag kunnen de inwoners van Sint-Katherina-Lombeek bij Ternat en omgeving opnieuw een bezoek brengen aan de Boerenmarkt. Omdat het maar om vier kraampjes gaat, geeft het schepencollege groen licht.  

"De Boerenmarkt wordt opnieuw opgestart op vraag van heel wat inwoners", zegt schepen van Feestelijkheden en Kermissen Christiane Servranckx. De Boerenmarkt bestaat uit slechts vier kramen. Het gaat om een kippenkraam, een slager, een groenten- en fruitkraam en een bakker. 

De parking is helemaal vrijgemaakt, tussen elke kraam zal de nodige afstand zijn 

schepen Christiane Servranckx

Omdat de markt uit slechts vier kramen bestaat, zijn de risico's vrij beperkt. "We gaan er voor zorgen dat alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden", vervolgt de schepen. "Om te beginnen wordt de parking helemaal vrijgemaakt, tussen elke kraam zal de nodige afstand zijn. De mensen kunnen dan achter elkaar aanschuiven op anderhalve meter van mekaar", zegt de schepen nog. 

Indien de Boerenmarkt veilig verloopt, bekijkt het schepencollege ook of de wekelijkse donderdagmarkt in Ternat opnieuw kan plaatsvinden. Maar eerst moet de Nationale Veiligheidsraad nog een beslissing nemen in verband met de markten.

Meest gelezen