BELGA/BOGAERTS

Fiets huren voor een ritje op de zeedijk mag, een gocart niet

Vanaf deze week wordt het economisch leven in ons land mondjesmaat hervat, maar voor sommige handelaars blijft het nagelbijtend wachten op groen licht. Zo mag je wel al een fiets huren voor een ritje op de zeedijk, maar blijven de gocarts voorlopig noodgedwongen op stal.

Verhuurders van gocarts vallen, net zoals pretparken, onder de recreatiebedrijven en die mogen nog niet heropenen. De verhuurders blijven wel hopen dat er deze zomer gocarts zullen mogen rijden op de zeedijk.

Grote billenkarren, van zes of meer personen, zullen zo goed als zeker uit de boot vallen. Op zo'n gocart zitten de mensen te dicht bij elkaar. En voor een te grote drukte op piekmomenten heeft uitbaatster Anne Boonfaes van Nico Fun on Wheels uit Oostende alvast een oplossing bedacht.

"Als we nu eens een systeem zouden invoeren zoals met de vlaggen op het strand. Met een groene, gele en rode vlag, waarbij rood betekent: geen grote karren op de zeedijk, enkel nog kleintjes."

Meest gelezen