HANS PUT

Geen stormloop naar winkels in Limburg: Quartier Bleu opent in mineur

Op de meeste plaatsen is de heropening van de winkels vanmorgen vrij rustig verlopen. Er was geen stormloop voor de winkels in Shopping 1 in Genk, en ook in Hasselt en Beringen bleef het, op één winkel na, relatief rustig.

Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen weer een beetje versoepeld en zijn er weer heel wat winkels open. De gevreesde stormloop in Genk, Hasselt en Beringen bleef uit. Toch stonden er heel wat mensen te popelen tot de winkelketen Action weer openging. Niet alleen in Genk, ook op andere plekken in Limburg zoals in Hasselt en Beringen, was het aanschuiven aan de Action. Sommigen stonden er meer dan een half uur aan te schuiven, zelfs al voor de winkel weer openging: "Ik kom voor plastic handschoenen want in deze omstandigheden heb je die echt nodig", zegt een klant die stond aan te schuiven. "Die zijn overal uitverkocht en online zijn ze ook niet beschikbaar, of je moet weken tot maanden wachten."

Het had een feestelijke opening moeten worden, maar het is een valse start geworden

Ook in de winkelstraten van Hasselt was het geen overrompeling. Er was dan ook een oproep gedaan om vooral noodzakelijke aankopen te komen doen. In Hasselt was het ook uitkijken naar Quartier Bleu, het nieuwe winkelcentrum aan het kanaal, dat voor de allereerste keer zijn deuren mocht openen. "Het had een feestelijke opening moeten worden, maar het is een valse start geworden", ondervond reporter Katrien Vaes. "Er zijn maar 6 van de meer dan 20 winkels geopend. De andere winkels moeten nog afgewerkt worden. In de winkels die open zijn, is het ook niet altijd plezierig winkelen, want in de winkels waar je make-up kan kopen, mag je niets aanraken en uitproberen. In sommige kledingswinkels mag je de stukken ook niet passen. Je mag ze wel mee naar huis nemen en eventueel terugbrengen."

Drone

Op be-MINE zou een drone ingezet worden die bezoekers waarschuwt wanneer het te druk is, maar dat was niet nodig. Ook daar bleef het relatief rustig. De drone zal zaterdag wel ingezet worden in Beringen. In het centrum van Beringen kregen de boetieks de eerste klanten met mondjesmaat terug over de vloer. 

Meest gelezen