Radio 2

Kledingzaak in Lommel opent voor het eerst terwijl buren winkel sluiten

De vrouwenkledingwinkel Julita in Lommel opent vanaf vandaag de deuren. Zoals alle winkels gaat dat gepaard met heel wat veiligheidsmaatregelen. De opening lijkt wat wrang, want naburige winkel Noyz Women sluit haar fysieke winkel.

Een opvallend beeld in Lommel bij de heropening van de winkels vandaag. In de Kerkstraat heeft vrouwenkledingwinkel Julita kersverse etalages ingericht voor hun eerste opening, terwijl naastgelegen winkel Noyz Women een totale uitverkoop houdt. Omwille van de coronacrisis besloot de eigenares haar fysieke winkel te sluiten. Online gaat de winkel wel verder en toekomstplannen zijn in de maak.

Eerste schooldag

Eén week voor de lockdown was het openingsreceptie in kledingwinkel Julita. Een week later ging de lockdown in. "We waren een dikke week open en moesten alweer sluiten. Vandaag voelt dan ook opnieuw als een eerste schooldag.” zegt Julie Wuytens van kledingwinkel Julita. 

Bij de opening van vandaag komen een heleboel voorzorgsmaatregelen kijken. "We hebben gelukkig een grote winkel dus we kunnen alle bezoekers gewoon binnen laten. Er liggen wel mondmaskers en handgels klaar voor iedereen en er staan pijlen op de vloer."

Rondsnuisteren tussen de kledingrekken is mogelijk, zeker als iedereen handschoenen aanheeft. Zelfs passen is toegelaten. "Alle kleding die wordt gepast stomen wij voordat we ze opnieuw in de rekken hangen. Het is veel werk, maar als het de mensen verder helpt doen we het graag." 

Online verkoop

Voor de winkel Noyz Women naast Julita ziet de heropening er een pak anders uit. Zij houden totale uitverkoop en sluiten de winkel. Noyz Women zal haar verkoop wel online verderzetten. Iets wat Julita ook heeft gedaan tijdens de lockdown. “We zijn nooit bang geweest voor een faillissement. We blijven positief en zijn blij dat we weer mogen openen."

Meest gelezen