In Zaventem start de campagne: "Zwaaien voor een glimlach"

Het buurtwerk van Zaventem-Noord lanceert vandaag de campagne: "Zwaaien voor een glimlach". Het is de bedoeling dat mensen elkaar begroeten met een simpele zwaai. Op die manier gaan mensen zich beter voelen in deze coronatijden.

"Wij willen mensen stimuleren om mekaar spontaan te groeten en naar mekaar te zwaaien", zegt Mark Peters van het Buurtwerk Zaventem-Noord. "We hebben gemerkt dat veel buurtbewoners zich eenzaam voelen in deze coronatijden. Een welgemeende zwaai kan helpen om hen een fijn gevoel te geven." 

Zwaaiend handje voor het raam

Alle buurtbewoners van de wijk Zaventem-Noord krijgen vandaag een flyer in de bus over de campagne. En daarin staat ook wat ze zelf kunnen doen om de actie nog meer te laten leven in de buurt. "Ze kunnen ook een zwaaiend handje voor het raam hangen", vertelt Mark Peters. "En ze kunnen een sticker bestellen die ze op hun stoep kunnen plakken." 

Overgewaaid uit Nederland

De "Zwaaien voor een glimlach"-campagne komt overgewaaid uit Nederland. Zaventem is de eerste gemeente in ons land die het initiatief lanceert. "Als dit een groot succes wordt, willen we het graag uitbreiden naar de rest van Zaventem", zegt Mark. "Maar dat moeten we dan bekijken met de gemeente."

Meest gelezen