Man die glasscherven strooit in Kampenhout verraadt zichzelf

De politie heeft de man verhoord die sinds enkele weken glasscherven en spijkers gooit op het jaagpad in Kampenhout. Op het jaagpad langs het kanaal wordt veel gefietst. Vermoedelijk wou de man op die manier zijn frustratie kwijt tegenover snelle fietsers. De politie kreeg een tip van een visser. 

"De man die vermoedelijk de dader is, is afgelopen weekend verhoord door de politie", vertelt de burgemeester van Kampenhout, Kris Leaerts. "Waarschijnlijk heeft het te maken met frustratie tegenover fietsers en voetgangers langs het kanaal. Dat zijn frustraties die nu boven komen in deze coronatijden. Maar we mogen nu niet bepaalde fietsers gaan viseren. Het is evident dat we daar met een bepaalde snelheid moeten fietsen, met respect voor mekaar."

Tip van een visser

De politie kwam de vermoedelijke dader op het spoor dankzij een man die langs het kanaal zat te vissen. "Blijkbaar heeft de persoon in kwestie verteld tegen de visser dat hij degene was die glasscherven en spijkers strooide", vertelt Kris Leaerts. "En die visser heeft dan de politie verwittigd." Meer details wil de burgemeester niet kwijt, want het onderzoek loopt nog.   

Mekaar helpen

Het is heel jammer dat iemand zijn ongenoegen op die manier uit, vindt de burgemeester: "Als er een probleem is, spreek ons aan. Dat kan via de gemeentediensten, de politie, de sociale dienst en ik ben ook altijd bereikbaar. In deze coronatijden moeten we mekaar helpen in plaats van mekaar tegen te werken."

Meest gelezen