Google Maps

Kaprijke bouwt zélf fietsbrug over N49 nadat Vlaanderen budgetten heeft geschrapt

De gemeente Kaprijke zal zelf bekijken hoe ze een tijdelijke fietsbrug kan bouwen over de drukke N49 Expressweg. De Vlaamse overheid had de fietsbrug beloofd in afwachting van de heraanleg van het drukke kruispunt, maar heeft de budgetten en de aanleg geschrapt. De gemeente Kaprijke neemt nu zelf het dossier over en hoopt toch op een financiële steun vanuit de Vlaamse overheid.

Het bestuur van Kaprijke is het beu om te wachten op de beloofde fietsbrug, ze nemen zelf het heft in handen.

Wachten beu

Het kruispunt van de N49 in Kaprijke moet in de toekomst een nieuw afrittencomplex worden. Tot het zover is zou de gemeente een tijdelijke fietsbrug krijgen die door de Vlaamse overheid betaald en geplaatst zou worden. Maar de Vlaamse overheid heeft de voorziene budgetten geschrapt waardoor het lang wachten blijft op de fietsbrug.

De gemeente Kaprijke is dat wachten beu en heeft beslist om zelf de fietsbrug te bouwen. De gemeente moet nog een ontwerper aanstellen maar hoopt dat de brug over twee jaar af is. Wel hoopt Kaprijke dat Vlaanderen alsnog over de brug komt met financiële steun in de vorm van een subsidie. 

Meest gelezen