Radio 2

Maldegem voorziet gezichtschermen voor alle leerkrachten bij heropstart scholen 

In Maldegem kunnen alle scholen gelaatsschermen krijgen van het gemeentebestuur om te kunnen heropstarten met de nodige veiligheidsmaatregelen. De schermen zijn gemaakt in het Maldegemse uitvinderslab "Fablab". 

Op 15 mei heropenen enkele Maldegemse scholen de deuren voor leerlingen van het 1e, 2e of 6e leerjaar. Om dat veilig te laten verlopen, voorziet het gemeentebestuur voor alle leerkrachten die dat willen een gelaatsscherm. De schermen zijn gemaakt door het Maldegemse "Fablab", een groep uitvinders en ontwikkelaars uit de gemeente. "De gelaatsschermen worden gemaakt van kunststof en kan je op je hoofd zetten om je volledige gezicht te beschermen. Dit model wordt ondertussen in heel wat van ziekenhuizen en woonzorgcentra gebruikt”, vertelt schepen Glenn Longeville (Open Vld). 

"Handig vooraan in de klas"

In basisschool Zusters Maricolen moeten ze niet ingaan op het aanbod van de gemeente. "Wij hebben zelf al gelaatsschermen gekocht en zullen die de 1e schooldag verdelen", zegt Nele Verbeke van de school. "We hebben een online bevraging georganiseerd bij onze leerkrachten om te vragen of ze voor een mondmaskers of voor zo'n gelaatmasker zouden kiezen. De meerderheid opteert voor een "faceshield". Dat kan gebruikt worden vooraan in de klas. Als de leerkrachten zich tussen de leerlingen begeven moeten ze een mondmasker dragen."

Mondmasker ook verplicht voor leerlingen

In Zusters Maricolen zijn mondmaskers ook voor leerlingen verplicht. "Iedereen die op de school komt, moet een mondmasker dragen. De poetsploeg is nu nog druk in de weer om stoffen maskers te maken voor de leerkrachten. Er zijn ook wegwerpmaskers aangekocht", vertelt Verbeke nog. 

kasto80

Meest gelezen