Minderjarigen zouden drugs over muur van hulpgevangenis Leuven gegooid hebben

In Leuven worden enkele minderjarigen ervan verdacht om pakjes met drugs over de muur van de hulpgevangenis gegooid te hebben. Het parket heeft alvast een onderzoeksrechter aangesteld.

De afgelopen weken kreeg de politie verschillende meldingen van verdacht gedrag rond de hulpgevangenis van Leuven. Vorige maand werd al een pakje onderschept op de binnenplaats van de gevangenis met kleine hoeveelheden cannabis en cocaïne. Afgelopen vrijdag heeft de politie een jongen van 16 uit Herent opgepakt die rondhing aan de gevangenis. 

De jongeman vertoonde gelijkenissen met de persoon die op camerabeelden stond en vorige maand pakketjes over de muur gooide. Uit onderzoek blijkt dat hij wellicht drugs verhandelde samen met twee vrienden, een jongen van 17 uit Bierbeek en nog een 17-jarige uit Lubbeek. Ze moeten alle drie voor de jeugdrechter verschijnen.

Meest gelezen