Radio 2

Minister van Economie Muylle tevreden over aanpak winkeliers in eigen Roeselare

Federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) ging in haar thuisstad Roeselare kijken hoe de heropstart verloopt. Sinds vanmorgen zijn de meeste winkels weer open. Er gelden wel strikte voorwaarden. Zowel in de winkels als in de winkelstraten. 

De stad Roeselare en de lokale handelaars hebben er volgens de minister alles aan gedaan om klanten opnieuw op een veilige manier te kunnen ontvangen: "Alles is zeer goed voorbereid. Er is eenrichtingsverkeer in de winkelstraten, de afstand die je moet houden is mooi aangeduid, er is ontsmettingsgel en er is een beleid rond paskamers. De winkels zijn duidelijk klaar voor de heropstart. Laat ons hopen dat ook de klant nu snel weer vertrouwen krijgt en dat er de komende weken een goede verkoop is”, zegt Muylle.

Opletten voor nonchalante klanten

Op de meeste plekken verloopt alles vlot. Er zijn ook wel winkels waar het lang aanschuiven is. Zo bleek het bijzonder aan de winkels van de telecomoperatoren en bij de discountketen Action. In Menen moesten klanten daar vanmorgen op een bepaald moment tot anderhalf uur wachten.

De meeste mensen houden mooi afstand, veel klanten hebben ook een mondmasker aan. “Voor het winkelpersoneel blijft het wel opletten om zeker te zijn dat iedereen zich aan de regels houdt”, zegt een verkoopster bij C&A in Roeselare. “Sommige klanten zijn wel nonchalant. Er staat mooi aangeduid waar ze binnen en buiten moeten maar toch moeten we sommigen daar nog op wijzen. Of hen eraan herinneren dat ze hun handen moeten ontsmetten.” 

Meest gelezen