Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Spectaculaire beelden van redding oehoejong in Riemst

In Riemst hebben medewerkers van het Natuurhulpcentrum een jonge oehoe gered. Het jong was vorige week uit het nest gevallen. Fietsers die voorbijkwamen, hebben het binnengebracht bij het Natuurhulpcentrum. Daar is de jonge vogel enkele dagen verzorgd. 

Intussen hadden onderzoekers het nest gevonden, en de medewerkers hebben het jong teruggezet bij zijn broertjes en/of zusjes. En nu, enkele dagen later, blijkt het jong het goed te doen. Onderzoekers zien de moeder op en aan vliegen.

Oehoes broeden graag op richels of in holtes van rotswanden, daar zitten ze veilig. Maar in een nest met drie opgroeiende oehoejongen, kan het er soms hevig aan toe gaan en wordt er wel eens gevochten om de lekkerste stukjes prooi.  Heel waarschijnlijk is het kleinste jong hierdoor overboord gegaan en viel het 15 meter.

Het jong werd gevonden door fietsers en had gelukkig geen ernstige  kwetsuren opgelopen aan de val. Onderzoekers hebben na een grondige medische controle, het jong teruggezet in het nest dat zich op een steile rotswand bevond, en enkel via een ladder bereikbaar was.

Meest gelezen