Radio 2

Commotie rond dubbele communicatie controle grensstreek: "Het blijft verboden"

De grens oversteken om familie te bezoeken, is nog steeds niet toegelaten. Afgelopen dag was er wat verwarring ontstaan, nadat eerst waarnemend gouverneur Carlier en daarna de burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open VLD) hadden gezegd dat dat wel mocht. 

Je familie over de grens gaan bezoeken, is nog steeds niet toegelaten. Gisteren heeft de politie van zone Maasland een oogje dichtgeknepen, maar vandaag wordt opnieuw iedereen tegengehouden die familie over de grens wil bezoeken.

Korpschef Ronin Cox zegt aan Radio 2 Limburg: "We hebben vernomen dat er gisteren toch heel wat beweging is geweest aan de grens.  En de dubbele communicatie die er gevoerd is, heeft tot wat commotie geleid.  Mensen reageerden zeer tevreden omdat ze dachten dat het inderdaad kon. We hebben dat uitgeklaard en vandaag is het zo dat we nog duidelijker moeten stellen dat het verboden is."

Meest gelezen