Ook reisbureau Event Travel uit Sterrebeek opnieuw aan de slag: "Klanten boeken reizen om of annuleren"

Vandaag 11 mei gaan alle winkels opnieuw open. Ook reisbureau Event Travel uit Sterrebeek is klaar om de klanten weer te ontvangen. Dat gebeurt op afspraak. "Het zijn bizarre tijden", zegt eigenaar Dieter Cludts. 

Dieter nam het reisbureau Event Travel in Sterrebeek twee jaar geleden over van zijn ouders. Hij baat de zaak uit samen met zijn vrouw. Ze zijn opgelucht dat ze hun klanten opnieuw kunnen helpen. Maar tot nader order is het vooral damage control: klanten willen reizen liefst omboeken of annuleren. 

Persoonlijk contact

"Ik vind het belangrijk dat ik mijn klanten persoonlijk kan helpen", zegt Dieter. Hij werkt daarom op afspraak en heeft op zijn bureau een plexi wand geplaatst, die hem scheidt van de klant. "Mensen kunnen de afspraak via telefoon of op onze website maken", gaat Dieter verder. "Na elke klant wordt alles grondig ontsmet."

Wijzigen of annuleren?

"Mensen met reisplannen willen die plannen liefst wijzigen", weet Dieter. Zo heeft hij net nog de reis van een koppel gewijzigd naar oktober. "Maar dat is allemaal voorwaardelijk", waarschuwt Dieter: "We weten helemaal nog niet wat de reisvoorschriften in pakweg juli of oktober zullen zijn. Daarom raad ik de mensen aan om uit te stellen. Want als je een reis annuleert riskeer je extra kosten."

Anders reizen

"Het zijn bizarre tijden", zegt Dieter. "Niemand weet wat de toekomst brengt. Voor mij komt het er nu op aan om bestaande dossiers zo goed mogelijk af te werken en mijn klanten niet aan hun lot over te laten. Maar dat we in de toekomst wellicht anders zullen gaan reizen, dat staat zo goed als vast", stelt Dieter. Hij denkt dat we vooral dichter bij huis zullen blijven en meer vakantietrips met de auto zullen maken. 

Meest gelezen