Straatrace in Schaarbeek stilgelegd: vijf auto's in beslag genomen

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft de politie vijf automobilisten kunnen tegenhouden die een illegale straatrace hielden. Ze namen daarbij grote risico's, en brachten mensenlevens in gevaar, zegt de politie.

Afgelopen zaterdag kreeg de politie Brussel-Noord rond kwart voor acht 's avonds telefoon van een bezorgde burger. Die zei dat verschillende auto's op straat aan het racen waren in de wijk Pogge.

De politie stuurde een anonieme patrouille ter plaatse. Die zag vijf auto's staan voor het rode licht op het kruispunt van de Rogierlaan en de Haachtsesteenweg. Zodra het licht op groen sprong, raceten de auto's ervandoor. Ze haalden elkaar met twee of drie tegelijk in, reden erg snel, en hielden geen rekening met de tramsporen. Volgens de politie leken ze te willen tonen hoe snel hun auto's konden rijden. De bestuurders zouden volgens de agenten niet hebben kunnen uitwijken voor hindernissen, en verschillende andere weggebruikers in gevaar gebracht hebben. Iets verderop konden de agenten hen tegenhouden. De daders bleken nog jong te zijn, drie van de vijf kwamen uit de zone Brussel-Noord. Hun auto's zijn voor vijf werkdagen in beslag genomen. Het parket zal later beslissen welke maatregelen er nog worden genomen.

De Brusselse gemeente Schaarbeek kwam de voorbije jaren wel vaker in het nieuws, omdat inwoners klaagden over de verkeersonveiligheid. Ze richtten daarom het collectief "1030/0" op, om te ijveren voor 0 verkeersdoden in de gemeente (die postcode 1030 heeft).

Meest gelezen