Google Maps

Cafébaas uit Herfelingen krijgt coronaboete: "Besef heel goed dat ik een fout heb gemaakt, een zware fout"

Cafébaas Patrick De Vos uit Herfelingen was zo trots op zijn opgefriste café dat hij een tiental vrienden uitnodigde om eens te komen kijken. Maar toen het aperitiefje was uitgeschonken stond plots de politie aan de deur. Zulke bijeenkomsten zijn namelijk nog altijd verboden tijdens deze coronacrisis. De cafébaas en de aanwezigen kregen een coronaboete. 

Patrick De Vos baat sinds 2005 het cafe "De zoete inval" uit in Herfelingen. Maar als gevolg van de lockdown is zijn zaak al twee maanden gesloten. De Vos maakte van de gelegenheid gebruik om het café een opfrisbeurt te geven.  Na zeven weken alleen zijn, (zijn mama overleed net voor het begin van de coronacrisis) besloot De Vos om het resultaat van zijn werk aan enkele vrienden te tonen.  

Aperitief

Zondagmorgen vier mei kwam een tiental vrienden een kijkje nemen in het café. De rondleiding werd afgesloten met een aperitiefje, maar de vreugde was van korte duur. Want plots stond de politie voor de deur. Ze waren getipt over de bijeenkomst. De Vos weet niet van wie dat telefoontje kwam: "Ik baat dit café al 35 jaar uit en heb nog nooit problemen gehad met de buren", stelt hij. Maar hij beseft tegelijk dat hij in de fout ging: "Ik besef heel goed dat ik een fout gemaakt heb en het is een zware."

Zware gevolgen

De gevolgen zijn niet mals. Er hangt de Vos een boete van 750 euro boven het hoofd. Hij kan bovendien zijn hinderpremie van 4000 euro kwijtraken. Ook zijn bezoekers riskeren een coronaboete van 250 euro. Patrick de Vos is ook oud-schepen en vandaag nog altijd gemeenteraadslid voor CD&V in Herne.  De partij keurt zijn manier van handelen af en wijst erop dat hij zijn straf niet zal ontlopen. Tegelijk onderstreept de partij dat Patrick de Vos een graag geziene figuur is in het dorpsleven van Herfelingen. Tot een sanctie binnen de partij komt het niet. 

Meest gelezen