Genks ziekenhuis verrast patiënten en medewerkers met exlusieve concerten

Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk heeft een verrassing voor haar patiënten en medewerkers, want deze maand zullen zij elke dinsdag een exclusief concert krijgen. Het ZOL ging de concerten zelf opnemen bij de muzikanten thuis. Ibe en Portland zijn eerst aan de beurt.

De concerten zijn speciaal opgedragen aan de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. Patiënten kunnen ze beluisteren via de televisie op hun kamer, medewerkers via een gesloten Facebookpagina.

"Het is natuurlijk zo dat we nog steeds in een strenge periode zitten wat de bezoekregeling van het ziekenhuis betreft", zegt Jurgen Ritzen van het ZOL. "Er is nog steeds heel weinig bezoek toegestaan en om onze patiënten wat afleiding te bezorgen in deze tijden, wilden we iets bijzonders doen voor hen. We zijn dan op het idee gekomen om hen elke week een concertje aan te bieden."

De eerste twee muzikanten zijn al bekend. Morgen zal winnaar van The Voice Ibe de spits afbijten. Volgende week is het de beurt aan de Limburgse band Portland.

Meest gelezen