Zottegemmenaars krijgen handgel van “ghostbusters”: “We dragen handgel op onze rug en delen die uit aan de mensen”

In Zottegem zijn vandaag de handen van winkelaars ontsmet door mensen met een ton handgel op hun rug. Het is een initiatief van het jonge startende bedrijf 2East Benelux dat onder andere twee Oost-Vlaamse ondernemers hebben opgestart. 

Vandaag liepen er een aantal opvallende figuren rond in Zottegem met een ton handgel op hun rug. De “desinfecterende ghostbusters” hadden als doel om zoveel mogelijk handen te ontsmetten van mensen die aan het winkelen zijn. 

Van frisdrank naar handgel

“We gebruiken een systeem waar we oorspronkelijk bier of frisdrank mee zouden verdelen”, vertelt Tijs Vandenbroucke uit Lokeren, een van de bedenkers. Hij richtte samen met Ellen Rigaux uit Gent en Christophe Barbé uit Dilbeek de startup 2East Benelux op. “We hebben de machines omgebouwd tot een sproeisysteem om ontsmettingsalcohol mee te verdelen.”

“Elke medewerker heeft een soort tonnetje op zijn rug met daarin 12,4 liter ontsmettingsalcohol”, gaat Vandenbroucke verder. “Dat wordt onder druk gezet en op die manier besproeien we de handen van de mensen en passanten in bijvoorbeeld winkelstraten zodat mensen zich goed kunnen ontsmetten.” 

Universiteiten en hogescholen

“Vandaag hebben we ons systeem voor het eerst getest in Zottegem”, zegt Vandenbroucke nog. “We hebben van de stad de opdracht gekregen om de komende drie zaterdagen alvast paraat te zijn. Ze verwachten dan veel volk. Daarnaast zijn we ook al in gesprek met winkelketens en universiteiten. Binnenkort komen de examens eraan en dan lopen er op de verschillende campussen weer veel studenten rond. Ons systeem is ideaal om snel, efficiënt en contactloos te ontsmetten.”

kasto80

Meest gelezen