Buren verrassen Quinten (6) voor zijn verjaardag: "Hij volgt de maatregelen perfect op om zijn zieke papa te beschermen"

Quinten zijn buren vieren zijn 6de verjaardag bij hem voor de deur. Ze verrasten hem, omdat zijn verjaardagsfeestje door de coronacrisis in duigen valt. Hij volgt de maatregelen wel perfect op om zo zijn zieke papa te beschermen tegen het virus.

Quinten Venken uit Boyen in Dilsen-Stokkem schrok zich deze ochtend een feesthoedje. Om zijn zesde verjaardag te vieren, stonden alle buren voor zijn deur te applaudisseren en te zingen. Dat maakt zijn verjaardag toch nog een mooie dag, want zijn verjaardagsfeestje valt in duigen door de coronacrisis.

Papa beschermen

Ondanks de versoepelingen van de maatregelen is zelfs een klein feestje uitgesloten voor Quinten, want zijn papa is erg ziek. Om papa Ronny te beschermen van het virus, leeft hij de voorschriften perfect na. “Hij is zelfgebakken wafeltjes gaan rondbrengen bij de buren. Eerst hing hij ze aan de deur, dan belde hij aan en vervolgens ging hij ver genoeg op afstand staan,” zegt Ronny. 

Via Beste Buren van Radio 2 deed Ronny ook al een oproep om zo veel mogelijk kaartjes te sturen naar Quinten. “Vanochtend heb ik er al 63 ontvangen,” zegt Quinten. "En de postbode is vandaag nog niet geweest."

Meest gelezen