Radio 2

Buschauffeur test positief op drugs na ongeval in Roosdaal

De buschauffeur van De Lijn die gisteren in Pamel bij Roosdaal tegen een SUV reed, heeft een positieve drugstest afgelegd. Dat laat het parket weten. Bij het ongeval raakte de bestuurder van de auto zwaargewond. Hij zou intussen wel buiten levensgevaar zijn.

De buschauffeur testte gisteren positief op verschillende soorten drugs. Zijn rijbewijs wordt voor 15 dagen ingetrokken. De Lijn wil voorlopig niet reageren, omdat ze de verklaring van het parket afwacht. Maar sowieso zullen er sancties volgen. 

Buiten levensgevaar

De SUV reed gisteren van een oprit op de Ninoofsesteenweg toen de bus kwam aangereden. De bestuurder probeerde nog uit te wijken, maar de bus raakte de achterkant van de wagen. Een thuisverpleger zag alles gebeuren en ontfermde zich over het slachtoffer. Die kon pas na anderhalf uur bevrijd worden door de brandweer. De man ligt zwaargewond in het ziekenhuis, maar zou wel buiten levensgevaar zijn. 

Meest gelezen