JEROEN GIJSELINCKX

Colruyt investeert in krekelbedrijf: "Je eet toch ook garnalen of oesters?"

Supermarktketen Colruyt wil investeren in krekelrepen van het Brussel krekelbedrijf Kriket. Het bedrijf lanceerde vorig jaar krekelrepen op de markt en die blijken aan te slaan.

Het is vandaag een mijlpaal voor het bedrijf Kriket want Colruyt Groep wil hun krekelrepen gaan verdelen, en dat is goed nieuws zegt oprichter van Kriket Michiel van Meervenne: "Dat laat ons toe om te groeien, nieuw personeel aan te nemen en te investeren." De supermarktketen ziet duidelijk perspectief in de krekelrepen: "Er zijn al enkele soortgelijke producten geweest, maar wij zijn als bedrijf toch wel de eerste die met de repen een breder publiek kan bereiken. We verkopen onze snacks al bij Bioplanet, dat onderdeel is van Colruyt, maar ook bij Aveve en AS Adventure vallen onze snack goed in de smaak", zegt Van Meervenne.

Het is een kwestie van dat eerste stapje zo makkelijk mogelijk te maken. En dan beseffen mensen dat het lekker is, gezond en duurzaam

Michiel Van Meervenne, oprichter Kriket

Insecten eten zit niet in onze cultuur ingebakken, maar twee derde van de wereldbevolking eet wel insecten, weet Van Meervenne: "Zo apart is het ook weer niet en het is niet abnormaal dat je een eerste keer schrikt, maar wij merken dat negen op de tien mensen die proeven, het echt lekker vinden. Het is een kwestie van dat eerste stapje zo makkelijk mogelijk te maken. En dan beseffen mensen dat het lekker is, gezond en duurzaam."

Voor iedereen

Ook sporters zijn voortdurend op zoek naar snacks met eiwitten: "We zien inderdaad dat we met onze snacks een publiek bereiken dat op zoek is naar alternatieve eiwitten", zegt Van Meervenne. "Het is zo dat veel mensen zich bewust zijn van het feit dat veel eiwitten van vlees niet altijd even duurzaam zijn. We zien met acties zoals "dagen zonder vlees" dat een breed publiek op zoek gaat naar alternatieven."

Granola

Het bedrijf is begonnen als een start-up, maar is er ondertussen al in geslaagd om te exporteren naar vijf landen. En in België zijn er heel wat verkooppunten waar de snacks over de toonbank gaan. Het volgende zijn de granola-repen: "Ons ingrediënt is eigenlijk heel fijn poeder en je kan het in allerlei soorten recepten gebruiken, zoals brood, pannenkoeken, koekjes, ontbijtgraanrepen. We staan nog voor een mooie uitdaging", aldus Van Meervenne.

Meest gelezen