Radio 2

Opnieuw 14 coronabesmettingen onder werknemers Colruyt Kuurne

Bij Colruyt in Kuurne hebben nog eens 14 mensen positief getest op COVID-19. Vorige week bleek dat in de vestiging in Kuurne in korte tijd 8 mensen positief getest hadden. Colruyt besliste daarop het voltallige personeel van de winkel verplicht in thuisquarantaine te plaatsen. De supermarktketen liet in totaal meer dan 100 werknemers die de voorbije weken in Kuurne gewerkt hadden, testen. 

De nieuwe besmettingen kwamen aan het licht doordat Colruyt uiteindelijk meer dan 100 werknemers liet testen. In die groep zitten ook de jobstudenten, uitzendkrachten en tijdelijke invallers van het hoofdkantoor die - los van de 70 vaste personeelsleden - de voorbije weken in de vestiging aan de slag waren. Van de ruim 110 geteste mensen hebben er nu 14 positief getest. Geen van hen vertoonde symptomen.

Colruyt sloeg vorige week woensdag alarm. De 70 vaste personeelsleden werden meteen voor een periode van twee weken in thuisquarantaine geplaatst. Eén personeelslid werd preventief in het ziekenhuis opgenomen. Een gespecialiseerde firma ontsmette de winkel in de nacht van woensdag op donderdag waarna de winkel donderdag weer opende met personeel van andere winkels in de buurt.

Meest gelezen