Uitleg over corona en de maatregelen in meer dan 30 talen

Wablieft, de organisatie die zich inzet voor helder taalgebruik, heeft op zijn website alle informatie gebundeld over het coronavirus, in eenvoudige en heldere woorden. Omdat ook VRT NWS het belangrijk vindt dat alle informatie toegankelijk is voor iedereen, nemen we de belangrijkste artikels over. Wist je dat alle informatie ook vertaald is in meer dan 30 talen? Lees er hier alles over.

Informatie over het nieuwe coronavirus is cruciaal. Zoveel mogelijk mensen moeten begrijpen wat het coronavirus precies is, welke maatregelen er zijn, hoe je jezelf moet beschermen en nog veel meer.

De overheid voorziet deze informatie in meer dan 30 talen. Alle informatie is natuurlijk beschikbaar in de drie landstalen Nederlands, Frans en Duits. In die drie talen, is er ook gebarentaal voorzien. Maar als je iemand moet uitleggen hoe je jezelf beschermt in het Pools, welke tips er zijn voor wie ziek is in het Koerdisch, hoe je je omgeving beschermt in het Swahili, welke wasinstructies je moet volgen in het Arabisch, welke afspraken er zijn rond mondmaskers in het Turks, je vindt het allemaal op deze twee websites:

Er is deze website van de Federale Overheid in België: https://www.info-coronavirus.be/en/translation/

Er is deze website van het Agentschap Integratie en Inburgering: https://www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

(Op deze tweede website is geen gebarentaal voorzien, maar er staan wel iets meer talen op)

Meest gelezen