Radio 2

Dader beruchte burenruzie verdacht van dodelijke steekpartij in Nieuw Gent

De man die eind 2018 samen met z'n vriendin veroordeeld werd voor de gewelddadige aanval op zijn buren in Gent, wordt verdacht van een dodelijke steekpartij amper zes maanden later in de wijk Nieuw Gent. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Een twintiger die betrokken was bij een beruchte burenruzie in Gent, wordt verdacht van een dodelijke steekpartij in de wijk Nieuw Gent in de zomer van 2019. De feiten gebeurden een half jaar nadat de verdachte samen met z'n vriendin veroordeeld werd voor de aanval op zijn buren. 

Veroordeeld voor gewelddadige feiten

Even terug naar 6 augustus 2017. Een holebi-koppel uit Gent werd op de parking van hun appartementsgebouw stevig toegetakeld door hun buren. Ze werden onder andere geslagen met een stuurslot én belandden hierdoor in het ziekenhuis. Het incident lokte heel wat verontwaardigde reacties en media-aandacht uit: foto's van de afgeranselde mannen gingen al snel heel Vlaanderen rond. Het koppel stelde bovendien dat het geweld kaderde in een sfeer van holebihaat. De Gentse correctionele rechtbank zag dat anders én oordeelde in december 2018 dat het extreme geweld niet het resultaat was van discriminatie. De twee werden dus veroordeeld voor de gewelddadige feiten, maar de verzwarende omstandigheid veegde de rechtbank van tafel. 

6 maanden later opnieuw betrokken bij steekpartij

Voor de vrouw betekende dat een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. Haar vriend moest dan weer een werkstraf van 100 uur uitvoeren. Of hij die ook afwerkte, is voorlopig onduidelijk. Wel blijkt nu dat de bewuste man ook verdacht wordt van een dodelijke steekpartij in een appartementsgebouw in Nieuw Gent. Het gaat om feiten die amper zes maand na zijn veroordeling plaatsvonden. De politie kon hem dezelfde dag nog inrekenen. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt vandaag dat het om dezelfde persoon gaat, maar wil in het belang van het onderzoek niet verder communiceren. 

kasto80

Meest gelezen