Contactspeurder uit Deinze: “Mensen appreciëren het telefoontje eigenlijk echt”

Heel wat mensen zijn halsoverkop omgeschoold tot contactspeurder. Een van hen is Lisa Van Paemel uit Deinze. Zij werkt normaal in het justitiehuis, maar vandaag belt ze mensen op die in contact zijn gekomen met coronapatiënten. “Ik heb al enkele heel fijne telefoontjes gedaan, mensen zijn dankbaar.”

Ben jij al opgebeld door het nummer 02 214 19 19? Misschien had je Lisa Van Paemel aan de lijn, één van de kersverse contactspeurders.

Nieuwe uitdaging

"De oproep om contactspeurder te worden, kwam heel onverwacht maar ik heb meteen voor mezelf uitgemaakt dat ik ook mijn steentje wil bijdragen”, zegt Lisa Van Paemel. “Het is een nieuwe uitdaging die best verrijkend werkt.”

Twee jobs

In het dagelijkse leven is Lisa eigenlijk justitie-assistente. “Momenteel werk ik voor die job van thuis uit. Nu ben ik ook contactspeurder maar ik kan de twee jobs goed combineren. Vorige week maandag zijn we gestart met de opleiding maar de telefoontjes verlopen al goed.”

“Mijn werkdag begint als ik me inlog op een programma, dan krijg ik een persoon toegewezen die ik mag opbellen. Ik krijg ook informatie over wie ik bel en wat ik moet vragen.” Alle mensen die Lisa al heeft opgebeld, reageerden goed op haar telefoontje. “Mensen zijn dankbaar dat ze gecontacteerd worden. Ze kunnen dan ook zeggen hoe het met hen gaat. We nemen echt de tijd om te luisteren. Iedereen vindt het belangrijk dat we zulke informatie delen met elkaar zodat er niet meer mensen besmet worden.”

kasto80

Meest gelezen