Drive through in Maasmechelen om mensen met symptomen te testen

In Maasmechelen worden mensen die symptomen van Covid-19 hebben, getest in een drive through. Je wordt er dus getest, zonder dat je je auto moet verlaten.

Als je denkt besmet te zijn, dan word je door je huisarts naar de drive through gestuurd. Zoals je bij hamburgerketens je bestelling in de auto doet en ook afhaalt, zo blijf je hier ook de hele tijd in de auto zitten. En zo word je getest.

Het testen gaat heel snel

Nathalie Segers, huisarts Maasmechelen

Door zo te werken kunnen heel wat meer mensen getest worden. "Als je komt aanrijden, moet je je aanmelden", zegt huisarts Nathalie Segers. "De test op zich is een neuswisser en dat gaat heel snel. Dus het hele procedé duurt tussen de 5 à 10 minuten."

Gemeenschapswachten worden trouwens ingezet om alles in goede banen te leiden. 

Meest gelezen