Fietsboxen langs fietsostrade zijn succes: project wordt twee jaar verlengd

De provincie Antwerpen blijft inzetten op fietsboxen langs de fietsostrade F1 tussen Antwerpen en Mechelen. Als je pech krijgt onderweg, kan je je fiets in zo’n box achterlaten. Hij wordt gerepareerd terwijl jij met een vervangfiets kan doorrijden.

Provincie Antwerpen startte een jaar geleden met een proefproject waarbij zeven fietsboxen langs de fietsostrade F1 tussen de stations van Antwerpen Berchem en Mechelen werden geplaatst. Het werkt eenvoudig: wanneer je pech hebt met je fiets, plaats je die in zo’n box, je stuurt een sms’je en neemt de elektrische vervangfiets die voor je klaarstaat. De dag nadien kan je je gerepareerde fiets terug ophalen in dezelfde box en plaats je de vervangfiets netjes terug.

200 fietsen

Het project blijkt een succes, want in een jaar tijd werden er zo’n 200 fietsen achtergelaten en gerepareerd. Nu besloot de provincie om het project met twee jaar te verlengen. “We vinden dat we fietsers zo goed mogelijk moeten helpen”, zegt Luk Lemmens van de provincie Antwerpen. “Fietspech is nooit prettig, maar hier garanderen we een snelle oplossing.”

Meest gelezen