Gaslek op bedrijventerrein in Wilrijk: naburige bedrijven ontruimd

Op het bedrijventerrein Terbekehof in Wilrijk is vanochtend de Terbekehofdreef afgesloten door een gaslek. Dat meldt de Antwerpse politie. De brandweer en netbeheerder Fluvius zijn ter plaatse om het lek te dichten. Bedrijven in een straal van 50 meter worden geëvacueerd, binnen 150 meter wordt gevraagd om binnen te blijven.

Het gaslek ontstond dinsdagochtend tijdens straatwerken aan de Terbekehofdreef. Kort voor negen uur werd de middendrukleiding beschadigd, waarna er gas ontsnapte. De brandweer kwam ter plaatste en stelde een perimeter in. Bedrijven in een straal van 50 meter werden ontruimd. Aan bedrijven in een straal van 150 meter werd gevraagd iedereen binnen te houden. In de buurt van het lek bevinden zich onder meer vestigingen van Agfa-Gevaert, Essers en Dockx.

Netbeheerder Fluvius heeft de gasleiding afgesloten en het lek wordt gedicht. Daarbij kunnen er nog restjes gas ontsnappen. Zodra het lek gedicht is, zal de brandweer metingen uitvoeren alvorens de medewerkers van de bedrijven in de buurt kunnen terugkeren. Voorlopig is de Terbekehofdreef afgesloten tussen de Boomsesteenweg en de Fotografielaan.

Meest gelezen