Geef in plaats van applaus eens een vol au vent aan jouw favoriete held

In Edegem is het online platform "Ik Help Helden" gelanceerd. Je kan er lokale helden bedanken met een product van een lokale handelaar. Het is een initiatief van Catherine Callens, inwoonster van Edegem. Zij wilde een win-winsituatie creëren voor mensen die hun helden willen bedanken met meer dan een applaus alleen maar ook de lokale handelaars helpen die het financieel moeilijk hebben. 

"Het idee is beginnen rijpen tijdens het dagelijks applaus om 20u in onze straat", vertelt Catherine Callens bij Radio 2 Antwerpen. "Gaandeweg hoorde ik meer en meer mensen hardop denken dat ze meer wilden doen dan alleen maar applaudisseren. Anderzijds hoorde ik van veel handelaars in mijn buurt hoe moeilijk zij het hadden en nog altijd hebben."
Zo onstond het idee om die twee gegevens aan mekaar te koppelen en mensen de kans te geven om aan een lokale held iets tastbaars te geven van een lokale handelaar.

Een vol au vent van de plaatselijke bistro, een boeket bloemen, een bierpakket of zelfs een bon van de plaatselijke lingeriewinkel: het aanbod van geschenken voor onze helden is echt supergroot

Op de website Ik Help Helden vind je een lijst van alle lokale handelaren die meedoen en kan je kiezen welke lokale held je waarmee wil bedanken.
Voorlopig blijven de lijsten van handelaars en helden beperkt tot Edegem, maar de droom is dat er snel een uitbreiding van het systeem komt en andere gemeenten volgen.

Meest gelezen